Doğru Tableti Seçmek için Öneriler Nelerdir?

doğru tableti seçmek için öneriler

Tabletler günlük yaşam veya iş hayatında yaygın olarak kullanılan ve tercih edilen elektronik aletlerdir. Tabletler kolay taşınabilir olmaları, hafif yapıları, yenilikçi özellikleriyle neredeyse bilgisayarların yerini alacak kadar yaygın kullanıma sahiptir.

Pek çok kişi içerik üretmek, internet araştırması yapmak, sosyal kullanmak veya video izlemek için kişisel tablet satın alır. Ancak halihazırda piyasada pek çok farklı tablet modeli vardır. Tablet modelleri dahili depolama, RAM bellek kapasitesi, işlemci özellikleri, batarya gücü gibi farklı özelliklere sahiptir. Peki geniş ürün yelpazesi bulunan cihazlar arasında tablet seçimi nasıl olmalı? İhtiyacınıza uygun tableti nasıl alabilirsiniz? En iyi tablet önerilerini bu yazıda bulabilirsiniz.

Tablet Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kullanıcı seçimlerine ve kullanım amacına göre doğru tablet seçimi bireyden bireye farklılık gösterir. Tablet satın almadan önce kullanıcılar ilk olarak cihazda aradığı özellikleri ve kullanım amacını belirlemelidir. Eğer tablet iş hayatında yoğun kullanım amacıyla seçilecekse iyi teknik özelliklere sahip modeller kullanıcıların beklentilerine cevap verir. Ancak günlük kullanımlar için tablet seçimi yapacaksanız bu durumda sizin aradığınız özelliklere sahip fiyat performans cihazları da tercih edebilirsiniz. En iyi tablet kullanıcının ihtiyaçlarına cevap veren modellerdir.

Tablet seçiminde cihazın kullanım amacı ve kullanıcı tercihlerinin yanı sıra ekipmanın teknik özellikleri de dikkate alınmalıdır. Her tabletin özellikleri teknik detaylarına göre farklılık gösterir. Bu nedenle, tablet alırken ekipmanın teknik detaylarını dikkate alarak karar verebilirsiniz. Tablet seçiminde dikkate alınması gereken teknik özellikler şu şekildedir:

  • Dahili depolama
  • RAM bellek kapasitesi
  • İşlemci özellikleri
  • Kamera
  • Batarya gücü
  • Ekran özellikleri
  • Diğer özellikler

Dahili Depolama

Tablet seçiminde dahili depolama kapasitesi dikkate alınmalıdır. 16 GB ile 512 GB arasında farklı kapasitelerde dahili depolamaya sahip tablet modelleri piyasada yer alır. Ancak 16 ve 32 GB dahili depolama alanına sahip tabletler sınırlı kullanıma sahiptir. Sadece video izlemek ve internette araştırma yapmak için kullanılabilirler. Tablete uygulama yüklemek için yeterli dahili depolamaya sahip değildirler. Bunun için tabletinize oyun veya iş programları yüklemeyi düşünüyorsanız en az 64 GB ve üstü dahili depolamaya sahip modelleri tercih edebilirsiniz. Yoğun kullanımlar için en iyi tablet kapasitesi ise 256 GB ve 512 GB dahili depolama ile üretilen ürünlerdir.

RAM Bellek

RAM bellek tablet kullanılırken verilerin geçici olarak depolandığı ara birimdir. RAM bellek tabletin çalışma hızını destekler. Bu nedenle, RAM bellek kapasitesi ne kadar yüksek olursa tablet o derecede hızlı çalışır. Tabletlerin RAM bellek hafızası 2 GB ile 8 GB arasında farklılık gösterir. 2 GB belleğe sahip tabletler oyun veya uygulama yüklemek için yeterli değildir. Tablet seçiminde az 4 GB RAM belleğe sahip modelleri tercih etmeniz önemlidir. Tableti günlük kullanımlar yerine meslek programları için tercih ediyorsanız 6 veya 8 GB bellek kapasitesi ile üretilen modeller arasından seçim yapabilirsiniz.

İşlemci Özellikleri

Tabletler üretici markaya göre farklı işlemcilerle üretilir. Tablet üretiminde yaygın olarak kullanılan işlemciler Snapdragon, MediaTek, Apple A serisidir. İşlemcilerin farklı modellerine göre işlemci hızı ve çekirdek sayısı farklılık gösterir. Tablet seçiminde sorunsuz ve aksama olmadan uygulamaların açılması için en az 1.3 GHz işlemci hızına sahip modelleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca tableti sadece günlük kullanımlarda için alacaksanız 4 çekirdekli işlemciye sahip modeller sizin için uygun olabilir. Ancak oyun oynama gibi yoğun işlemlerde 8 çekirdekli tabletler daha hızlı kullanım sağlar.

Kamera

Her ne kadar tabletlerde kamera özellikleri ikinci planda kalsa da cihazı fotoğraf çekimi için kullanacaksanız yüksek çözünürlüğüne sahip ürünleri tercih edebilirsiniz. Tablet seçimine göre cihazda hem ön hem de arka kamera bulunabilir. Bazı tabletlerde sadece arka kamera olurken kimi ürünler çift kameraya sahiptir. Arka ve ön kameranın çözünürlükleri de modelden modele değişiklik gösterir. Yüksek çözünürlüklü arka ve ön kameraya sahip tabletler net ve kaliteli fotoğraf çekimi sağlar. Ayrıca iş hayatındaki telekonferans görüşmeleri için çözünürlüğü yüksek kameralı tabletler daha ideal olabilir.

Batarya gücü

Batarya kapasitesi, gücü ve ömrü tablet satın alırken dikkate alınması gereken özelliklerden biridir. Batarya kapasitesi yüksek, pil ömrü fazla olan tabletler bireylere daha uzun süreli kullanım sağlarlar. Batarya gücü yüksek tabletler yoğun işlemlerde bile tabletin uzun saatler şarja ihtiyaç duymadan çalışmasını sağlar. Uzun saatler tablet kullanmayı tercih ediyorsanız en az 7000 mAh pil gücüne sahip modelleri tercih edebilirsiniz.

Ekran Özellikleri

Tabletlerde model ve markaya göre 3 farklı tipte ekran kullanılır. LCD, LED ve AMOLED ekran teknolojileri tabletlerde kullanılan, farklı çözünürlük kapasitelerine sahip seçeneklerdir. AMOLED ekran ince ve esnek özelliktedir. Canlı görüntü ve yüksek kontrast sağlar. LED ekran arka planda bir ışık kaynağı kullanır. Parlak görünümüyle öne çıkar. Enerji verimliliği ile pil ömrünü uzatır. LCD ekranlar ise AMOLED ve LED’lere göre daha uygun maliyeti ile dikkat çeker. Görüntü ve çözünürlük tercihinize göre size uygun olan ekran modeline sahip tabletleri tercih edebilirsiniz.

Diğer Özellikler

Ses kalitesi, garanti süresi, bağlantı seçenekleri, şarj özellikleri, işletim sistemi, parmak izi okuyucu ve güvenlik detayları tablet seçiminde etkili olan diğer detaylardır. Fazla garanti süresine sahip, ses kalitesi fazla olan tabletler kullanıcı tercihlerini etkileyen bir diğer özelliklerdir. Tablette aradığınız özelliklere göre bu kriterleri dikkate alabilirsiniz.

İhtiyacınıza ve beklentilerinize cevap veren farklı teknik özelliklere sahip tablet modellerini Senatech aracılığıyla inceleyebilir, beğendiğiniz ürünü hemen satın alabilirsiniz.

Etiketler: senatech blog
Temmuz 12, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR