Yenilenmiş Telefon Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

yenilenmiş telefon

Yenilenmiş telefonlar ve teknolojik ürünler her geçen gün daha fazla tercih edilir hale geliyor. Kullanıcıların yenilenmiş telefonlara yönelmesinin altında ise yenilenmiş cihazların hem çok daha ekonomik hem de çevreci bir seçenek olması yer alıyor.

Yenilenmiş akıllı telefonlar belirli bir süre kullanılmış, doğrudan üretici veya cihaz yenileme konusunda yetkilendirilmiş firmalar tarafından tamir edilerek teknik açıdan en iyi duruma getirilen cihazlardır. Kullanılmış telefonlar, yenileme merkezlerinde teknik açıdan onarılarak ilk günkü kadar iyi hale getirilir. Estetik açıdan ise yenilenmiş cihazlar, kullanımı etkilemeyen ufak hasarlar barındırıyor olabilir. Yenilenmiş telefon almayı düşünüyor ancak bazı soru işaretleriniz sebebiyle karar veremiyor olabilirsiniz. Gelin, yenilenmiş bir telefon alırken dikkat edilmesi gerekenlere yakından bakalım.

Yenilenmiş Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yeni bir akıllı telefon alma noktasında yenilenmiş cihaz tercih etmek konusunda çekinceleriniz bulunabilir. Bu çekinceler çoğunlukla doğru yenilenmiş telefonun nasıl bulunacağı konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olunmamasıdır. Yenilenmiş telefon alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır:

Doğru Satıcı Seçimi

Yenilenmiş telefon alırken doğru satıcıyı bulmak dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır. Telefonların işinde uzman kişiler tarafından, doğru parçaların kullanılarak onarılması önemlidir.

Yenilenmiş telefon alacağınız satıcının yetkilendirilmiş yenileme merkezi lisansına sahip olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca satılan ürünlerin TSE belgesi ile sunulması da güven unsuru olarak dikkate alınabilir. Ek olarak satış sonrasında da satıcı tarafından garanti sunulup sunulmadığına da dikkat etmelisiniz.

Satıcı seçiminde dikkat etmeniz gerekenlere örnek vermek gerekirse Senatech 2020 yılından bu yana Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yetkili yenileme merkezi lisansına sahiptir. Senatech’in satışa sunduğu tüm cihazlar TSE / HYB belgelidir. Aynı zamanda satılan ürünler 12 ay garantilidir. Memnun kalmazsanız satın aldığınız cihazı 14 gün içerisinde koşulsuz iade edebilirsiniz.

Cihaz Kalite ve Kondisyonu

Yenilenmiş telefon tercihinde kullanıcıları düşündüren konulardan biri de nasıl bir cihaz ile karşılaşacaklarıdır. Yetkili bir yenileme merkezi, satışa sunduğu telefonun donanımsal ve yazılımsal anlamda sorunsuz olduğunu beyan eder. Bunun yanı sıra kozmetik durumuna göre de sınıflandırır.

A, B ve C olarak sınıflandırılan akıllı telefonların bu şekilde sınıflandırılması nasıl bir cihaz ile karşılaşacağınızı gösterir. A kalite yenilenmiş telefonlar kozmetik olarak kusursuzdur. B kalite telefonlar yakın mesafeden fark edilebilecek çiziklere ve kozmetik hasarlara sahip olabilir. C kalite yenilenmiş telefonlar ise kullanımı etkilemeyen ancak dikkat çeken çizik ve hasarlara sahiptir. Bir diğer kalite seviyesi olan outlet cihazlar ise kozmetik olarak C sınıfından sonra gelir. Outlet cihazlarda renk değişimleri ve derin çizikler bulunabilir.

İade, Garanti ve Servis Desteği 

Satın alma aşamasında dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da satın almadan sonra sunulan hizmetlerdir. Satın aldığınız yenilenmiş telefonu çeşitli sebeplerden dolayı iade etmek isteyebilirsiniz. Bu sebeple yenilenmiş telefonunuzu satın aldığınız yerin bir iade politikasına sahip olmasına dikkat etmelisiniz.

İade imkanının yanı sıra sunulan garanti ve servis desteği de önemlidir. Yenilenmiş cihazlar için sunulan garanti, hem satıcının ürüne güvendiğini hem de sizin kendinizi daha güvende hissetmenizi sağladığı için önemlidir. Aynı zamanda yenileme merkezinin garanti kapsamı dışında dahi servis imkanı sunması da olası bir problemde destek almanızı sağlar.

Garanti ve servis noktasında Senatech, yenilediği akıllı telefonlar için 12 ay boyunca garanti sunar. Üstelik ister Senatech’den almış olun isterseniz de başka bir satıcıdan, akıllı telefonunuzun onarımı için Senatech’e başvurabilirsiniz.

Yenilenmiş Telefon ve İkinci El Telefon

Yenilenmiş telefon ile ikinci el telefon kavramları sıklıkla birbirine karıştırılır. Bu durum insanların yenilenmiş telefona daha temkinli yaklaşmasına neden olur. Ancak yenilenmiş telefonlar ve ikinci el telefonlar arasında farklar mevcuttur.

İkinci el telefonlar, kullanıcıların belirli bir süre kullandığı ve sonrasında doğrudan satışa sunulan cihazlardır. İkinci el telefonları doğrudan telefonu kullanan kişiden veya farklı satıcılardan alabilirsiniz. Ancak bu türden cihazların donanım, yazılım, kozmetik ve yasal olarak sıkıntılı olması mümkündür.

Yenilenmiş telefonlar ise iade, değişim sebebiyle geri dönmüş veya bir süre kullanılmış cihazlardır. Yenilenmiş telefonlar yeniden satışa sunulmadan önce yetkili yenileme merkezleri tarafından donanımsal ve yazılımsal olarak en iyi hale getirilir. Kozmetik açıdan ise sınıflandırılarak kullanıcılara ne elde edeceği açık şekilde belirtilir. Üstelik yenileyen firma belirli süre garanti ve servis desteği de sunar.

Yenilenmiş Telefon Alırken Marka ve Model Seçimi Nasıl Olmalı?

Yenilenmiş telefon seçerken dilediğiniz marka ve modeli tercih edebilirsiniz. Marka ve model seçimi konusunda dikkate almanız gereken en önemli konuların başında fiyat gelir. Yeni bir telefon için ayırdığınız bütçe, seçiminizi büyük oranda etkiler.

Fiyat konusunda yenilenmiş telefonlar, sıfır telefonlara kıyasla her zaman daha uygundur. Yenilenmiş telefonlara göz attığınızda aradığınız marka ve modeldeki telefondan birden fazla seçenek ile karşılaşabilirsiniz. Farklı seçenekler ayrıca farklı fiyat etiketlerine de sahip olabilir. Bu durumun temel nedeni yenilenmiş telefonun kondisyonudur.

Teknik açıdan kusursuz yenilenmiş telefonlar, kozmetik durumlarına göre A, B ve C şeklinde sınıflandırılır. Ayrıca yenilenmiş telefon satıcıları, uzun süre mağazalarda sergilenmiş outlet ürünlerin de satışını gerçekleştirir. Tüm bu sınıflandırma tercih ettiğiniz telefon modelinin fiyatını etkiler. Eğer kullanımı etkilemeyen hafif çizikler sizi için sorun değilse dilediğiniz telefon modelini çok daha uygun fiyata edinebilirsiniz.

2014 yılından bu yana yenilenmiş telefon merkezi olarak hizmet veren Senatech, Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yetkili yenileme merkezi statüsündedir. Uzman ekipler tarafından yenilenen akıllı telefonlar Senatech tarafından 12 ay garanti ile sunulur. Siz de hemen aradığınız akıllı telefon modelini uygun fiyatlar ile satın alabilirsiniz.

Etiketler: senatech blog
Ağustos 31, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR