Telefonda Yeşil Ekran Sorunu Neden Olur ve Nasıl Düzeltilir?

yeşil ekran sorunu

Telefonda yeşil ekran sorunu, özellikle akıllı telefon kullanıcılarının karşılaşabileceği can sıkıcı durumlardan biridir. Yeşil ekran telefon ekranın tamamının ya da bir kısmının yeşil bir tonla kaplanması sonucu ortaya çıkar. Bu sorun, telefonun normal işleyişini engeller ve kullanıcı deneyimini olumsuz olarak etkiler. Yeşil ekran sorunu hem Android hem de iOS işletim sistemine sahip bütün telefonlarda meydana gelebilir. Birçok kullanıcı yeşil ekran sorunun nedenleri ve çözümü için derin bir araştırma içerisindedir. Bu yazıda yeşil ekran sorununun başlıca sebeplerini ve çözümlerini detaylı olarak bulabilirsiniz. Siz de sorunun kaynağını tespit etmek ve sorunu düzeltmek için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Yeşil Ekranın Arkasındaki Sebepler Nelerdir?

“Telefonda yeşil ekran neden olur” sorusu son zamanlarda gündemde olan konulardan biri. Yeşil ekran sorunu, çeşitli nedenlerden ortaya çıkabilir. Ekranda çıkan yeşil çizgi, bozulmuş piksel sinyalini ya da ekran altındaki bağlantıların bozulduğunu ifade eder. Bu sorun genel olarak donanım ya da yazılım ile ilgili problemlerin sonucu olarak ortaya çıkar. Nedenlerden en yaygını telefonun yere düşmesi olarak açıklanabilir. Telefon yere düştüğü zaman ekran içerisindeki hassas bağlantılara zarar görmüş olabilir. Donanımsal kaynaklı sorunlar arasında ekranın veya ekran kablosunun hasar görmesi de bulunur. Bu hasar telefonun düşmesi ya da darbe alması sonucu ortaya çıkabilir. Telefonun suya maruz kalması da ekranın mekanizmasını olumsuz olarak etkileyerek, yeşil ekran sorununa neden olabilir.

Yazılım kaynaklı sorunlar ise genellikle güncellemeler sırasında meydana gelebilir. Sorunların temeli uyumsuz uygulamalar ya da işletim sistemi problemleri olabilir. Yazılım güncellemeleri sırasında ya da sonrasında telefonun grafik işlemcisi ile ekran arasında oluşan uyumsuzluk yeşil ekran problemini beraberinde getirebilir. Bunun dışında telefonda yüklü olan uygulamalardan biri, grafik işlemcisi ile uyumlu olarak çalışmaz ise ekranda yeşil tonlar görülebilir. Donanım ile ilgili durumlar telefonun işletim sistemine, modeline ve yapım yılına bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Yeşil Ekran ve Yeşil Beyaz Çizgiler

Bazı durumlarda yeşil ekran sorununa ek olarak telefon ekranında yeşil çizgi meydana gelebilir. Yeşil beyaz çizgilerin oluşması, yeşil ekran sorunundan daha karmaşık olabilir. Bu çizgiler genellikle telefon donanımının zarar görmesi sonucu meydana gelir. Özellikle de ekran paneli veya ekran bağlantı kablolarının zarar görmesi bu durumu tetikleyebilir. Yeşil beyaz çizgiler ekranın belirli bir bölgesinde belirebileceği gibi tüm yüzeyi de kaplayabilir. Su sorun cihazın normal görüntüleme yeteneğini olumsuz olarak etkiler.

Telefonda yeşil beyaz çizgi oluşumu yazılımsal problemlerden de kaynaklanabilir. Buna; işletim sisteminde oluşan bir uyumsuzluk ya da grafik sürücüsünde meydana gelen bir hata gibi durumlar örnek olarak verilebilir. Telefonda yeşil beyaz çizgilerin meydana gelmesi, ciddi bir sorunun habercisi olabilir. Bu durumda çoğu zaman ekranın onarılması veya yenilenmesi gerekebilir.

yeşil ekran tamiri

Yeşil Ekran Sorununa Pratik Çözümler

“Ekran yeşil oldu çözüm” dediğinizi duyar gibiyiz. Telefonda yeşil ekran ve yeşil beyaz çizgi sorunu, basit adımlarla çözüme ulaşabilir. Özellikle yazılımdan kaynaklı sorunlar bazı hamleler sonucu düzelebilir. Ancak sorun donanımsal ise profesyonel bir yardım gerekebilir. Telefonda yeşil ekran sorunu yaşadığınızda izleyebileceğiniz adımlar ise şöyledir:

İlk olarak telefonu yeniden başlatın. Telefonu yeniden başlatmak küçük yazılım hatalarını gidererek sorunu çözebilir.
Eski yazılım sürümleri, bazı durumlarda ekran sorunlarına sebebiyet verebilir. Bu nedenle yazılım güncellemelerini gözden geçirerek, telefonunuza uygun olan yazılımları yükleyebilirsiniz.
Çoğu kişi telefonların ekranları için ekran koruyucu kullanır. Ekran koruyucular bazı durumlarda ekranın düzgün şekilde çalışmasını engelleyebilir. Eğer siz de ekran koruyucu kullanıyorsanız, çıkarıp yeşil ekran sorununu çözebilirsiniz.

Yeşil ekran veya yeşil beyaz çizgi sorunu bir uygulamadan kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle telefonu güvenli modda çalıştırarak sorunu tespit edebilirsiniz. Eğer ekran sorunu uygulamadan kaynaklanıyor ise uygulamayı kaldırabilirsiniz.

Tüm bunlar soruna çözüm olmadı ise telefonu fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyebilirsiniz. Fabrika ayarlarına döndürmek,telefonu sırfırlamak anlamına gelir. Bu nedenle telefondaki dosyaları ve verileri yedeklediğinizden emin olmalısınız.
Tüm bu adımları uygulamanıza rağmen sorun devam ediyorsa, telefonu yetkili bir servise götürmeniz gerekir. İşinde uzman olan bir teknik servis sorunun neden kaynaklandığını tespit ederek, soruna çare bulabilir. 

Yeşil Ekrandan Kurtulmak için Yapmanız Gerekenler

Telefonda yeşil ekran ya da yeşil beyaz çizgi sorunu ile karşılaştığınızda, ilk olarak neyin yanlış olduğunu tespit etmeniz gerekir. Yani “telefon ekranında ne gibi değişikler oluyor”, “ne zaman oluyor” gibi durumlara cevap aramalısınız. Daha sonra yukarıda bahsettiğimiz basit adımları izleyerek sorunu hızlı bir şekilde çözebilirsiniz. Ancak, yeşil ekran sorunu devam ediyorsa, zaman kaybetmeden profesyonel bir destek almalısınız. Profesyonel destek sonucu da ekran sorunları devam ediyorsa ekran yenileme ya da telefon değiştirme için yetkili servislerden yardım alabilirsiniz.

Türkiye’nin yenilenmiş telefon ve teknoloji mağazası olan Senatech, tüm ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılar. Senatech’in geniş ürün yelpazesinde telefondan tablete, bilgisayardan akıllı ev aletlerine kadar pek çok farklı ürün bulunur. “Yenilenmiş elektronik ürünler” ya da “eskisini getir yenisini götür” gibi avantajlardan yararlanarak gereksinimlerinize hızlıca çözüm bulabilirsiniz. Siz de telefon ve diğer elektronik ürünleri detaylı bir şekilde inceleyerek, ihtiyacınıza ve bütçenize uygun olanları Senatech aracılığı ile sipariş edebilirsiniz.

Etiketler: senatech blog
Eylül 16, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR