Yavaşlayan iPhone'ları Nasıl Hızlandırabilirsiniz?

yavaşlayan iphoneları hızlandırma

Günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş olan akıllı telefonlar zaman içerisinde ilk günkü performans değerlerini yakalamakta zorlanabilir. Apple tarafından geliştirilen, sunduğu performansla ve kullanıcı deneyimi ile ön plana çıkan iPhone’larda dahi performans sorunlarıyla karşılaşılabilir. iPhone’unuzun ayarlarını en iyi performansı sunacak şekilde düzenleyerek hızlandırabilirsiniz.

iPhone’lar Neden Yavaşlar?

İPhone cihazlar, donanım ve yazılımın mükemmel uyumu ile geliştirilen cihazlardır. Uzun yıllar boyunca kullanılabilen iPhone cihazlar, zaman içerisinde gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar neticesinde performans bakımından yetersiz kalabilir. Üstelik buna bir de hatalı kullanıcı davranışları eklendiğinde, telefonunuzu akıcı bir şekilde kullanmak oldukça güç hale gelebilir. Ancak yapacağınız birkaç ayarda ve kullanım alışkanlıklarınızda değişikliğe giderek iPhone telefonlarınızı tüm gücünü ortaya koyacak biçimde kullanabilirsiniz.

Yavaşlayan iPhone Nasıl Hızlandırılır?

İster önceki nesil bir iPhone isterseniz de en yeni çıkan iPhone modellerinden birini kullanıyor olun zaman içerisinde ilk günkü performansı sunamadığını fark edeceksinizdir. Bu durumda oldukça basit yöntemlerle iPhone’unuzu hızlandırabilirsiniz.

Cihazınızı Güncel Tutun

Apple, iOS işletim sistemi kullanan iPhone cihazları için düzenli olarak güncellemeler yayınlar. Yayınlanan bu güncellemeler çeşitli hata giderme, güvenlik yamaları, performans iyileştirmeleri ve yeni özellikler içerir. iPhone’unuzu güncel tutarak hem deneyiminizi olumsuz etkileyen hatalardan ve performans sorunlarından kurtulabilir hem de olası güvenlik açıklarına karşı kendinizi koruyabilirsiniz.

iPhone hızlandırma için İşletim sistemini güncellemenin yanı sıra kullandığınız uygulamaları da düzenli olarak güncellemeniz tavsiye edilir. Uygulama geliştiricileri, sürekli olarak yayınladıkları uygulamayı daha iyi hale getirmek için çalışır. Bir uygulamanın sahip olduğu hata, yüksek tüketime neden olarak cihazınızın performansını olumsuz olarak etkileyebilir. Uygulamalarınızı güncel tutmak, bu gibi olası sorunların önüne geçmenize yardımcı olur.

iPhone telefonunuzda Ayarlar  > Genel > Yazılım Güncelleme kısmından, otomatik veya elle güncelleme seçenekleri arasından size uygun olarak seçerek telefonunuzun güncel kalmasını sağlayabilirsiniz.

Depolama Alanı Açın

Yeni nesil iPhone cihazlarda depolama alanları oldukça yüksek olsa da kullanım sırasında hızlı bir şekilde bu alanı doldurabilirsiniz. Yüklediğiniz uygulamalar, indirdiğiniz dosyalar, fotoğraflar, videolar, filmler derken cihazınızda yer kalmadığını fark edebilirsiniz. Bu durum iPhone’unuzun performansını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu sebeple kullanmadığınız uygulamaları cihazınızdan kaldırabilir, fotoğraf ve videolarınızı başka cihazlara aktarabilirsiniz.

Özellikle iPhone ile sürekli olarak fotoğraf veya video çekimi gerçekleştiriyorsanız depolama alanı sizin için büyük bir sorun haline gelebilir. Depolama alanını verimli şekilde yönetmek için iCloud ve çeşitli bulut depolama hizmetlerini kullanmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. Böylelikle verileriniz hem bulut ortamında güvenle saklanır hem de cihazınızda yer kaplayarak performansını olumsuz etkilemez.

Kullanmadığınız Uygulamaları Silin

Hemen hemen her iş için bir uygulamanın yer aldığı Apple ekosisteminde cihazınızın kullanmadığınız veya nadiren kullandığınız uygulamalarla dolup taşması oldukça olasıdır. Kullanmadığınız uygulamaların depolama alanınızda kapladığı yer çok büyük olmasa da arka planda çalışan hizmetleri ve kullandığı veri iPhone’unuzun performansını kısıtlayabilir. Üstelik söz konusu bu uygulamalara gelen güncellemeleri de otomatik güncelleme ile telefonunuza indiriyor olabilirsiniz. Uzun süredir kullanmadığınız uygulamaları kaldırmak, depolama ve internet kullanımınızı kontrol etmenize yardımcı olarak iPhone performansını iyileştirir.

Animasyon ve Efektleri Kapatın

Sahip olduğu yeteneklerinin yanı sıra iPhone’ları bu kadar çekici kılan bir diğer noktada sunduğu kullanıcı deneyimidir. Sahip olduğu arayüz ile en iyi kullanımı sunar. Ancak mevcut animasyonlar ve görsel efektler, özellikle önceki nesil iPhone’larda performans kayıplarına yol açabilir. iPhone telefonu hızlandırma için arayüzde yer alan animasyon ve efektleri kapatabilirsiniz. Böylelikle çok daha akıcı bir kullanım elde edebilirsiniz.

Bu ayarı gerçekleştirmek için Ayarlar > Erişilebilirlik'e girin. Arından, Hareket'i seçerek, Hareketi Azalt kısmını aktif hale getirin. Bu ekrandan ayarları özelleştirebilirsiniz.

Arka Plan Kullanımını Denetleyin

Telefonunuzda yer alan uygulamalar, arka plan hizmetlerini kullanarak çeşitli işlemler gerçekleştirir. İnternet üzerinden sunucular ile haberleşen uygulamalar sayesinde bildirimler alır veya uygulamayı açtığınız an en güncel veriler ile karşılaşırsınız. Bu durum size daha iyi bir deneyim sunulması için gerekli olsa da kullandığınız uygulamaları önem sırasına göre ayırarak arka plan kullanımlarını sınırlayabilirsiniz. Böylelikle arka planda cihazınıza binen işlem yükünü hafifletebilir ve performans artışı elde edebilirsiniz.

Bu ayar için cihazınızdan Ayarlar > Genel > Arka Planda Uygulama Yenile seçeneği üzerinden tercihlerinizi belirtebilirsiniz.

Konum Servislerini Kapatın

Hem iPhone hem de kurmuş olduğunuz uygulamalar, size daha iyi bir şekilde hizmet sunabilmek için konum servislerini kullanır. Arka planda çalışan uygulamalar düzenli olarak bulunduğunuz konum bilgisini alır ve size bu bilgiyi kullanarak daha tutarlı sonuçlar gösterir. Ancak bu durum telefonunuzun sık sık konum servislerini kullanmasına neden olarak performans düşüşü yaşamanıza neden olabilir. Konum hizmetleri ayarlarından tüm uygulamaların veya gereksiz olduğunu düşündüğünüz uygulamaların konum hizmetlerini kullanmasını önleyebilirsiniz.

iPhone’unuzdan Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisleri kısmına giriş yaparak, konum servislerini tamamen kapatıp açabilir veya uygulama bazında düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz.

Aşırı Isınmayı Önleyin

iPhone’unuzun performansı aşırı derecede düşük ve yüksek olan sıcaklıklardan olumsuz olarak etkilenebilir. Cihazınızdan en iyi performansı elde edebilmek için aşırı ısınmasını önlemelisiniz. Sıcak yüzeylerle temas veya güneş altında uzun süre kullanma gibi durumlar aşırı ısınmaya yol açabilir. Bunlarla birlikte iPhone’u yoğun bir şekilde kullanmak da ısınmasına neden olabilir. Böyle bir durumda ise gözle görülür performans kayıpları yaşarsınız. Telefonunuzu serin ortamlarda kullanmak veya sıcak havalarda yoğun bir şekilde kullanmayarak bu olumsuzluğun önüne geçebilirsiniz.

Yeniden Başlatın

Listede yer alan tüm yöntemler iPhone cihazınızı çok daha iyi performanslar verecek şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. Daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz bir diğer yöntemde telefonunuzu yeniden başlatmaktır.

Mobil cihazları günlerce hatta haftalarca kapatmadan kullanabilirsiniz. Ancak iPhone’u yeniden başlatmak tüm arka planda çalışan uygulamaların sıfırlanmasını sağlar. iPhone telefon hızlandırma için hızlı ve etkili bir yöntem olarak belirli zamanlarda cihazınızı yeniden başlatmanız önerilir.

Yenilenmiş elektronik cihaz alanında uzman kadrosu ile hizmet veren Senatech, akıllı telefonlardan ev aletlerine kadar birçok teknolojik ürün ihtiyacınıza yanıt veriyor. Senatech ile iPhone, iPad ve Apple Watch modellerinin de aralarında bulunduğu pek çok cihaza avantajlı fiyatlar ile ulaşabilirsiniz.

Etiketler: senatech blog
Temmuz 30, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR